Amerikanki koja je postala ISIS-ovka odbijena jamčevina, učila djecu koristiti oružje

ŽENI iz Kansasa odbijen je zahtjev za jamčevinom te će ostati u pritvoru za vrijeme suđenja za terorizam.

Allison Fluke-Ekren (42) je navodno vodila žensku borbenu jedinicu Islamske države. Optužena je za planiranje "nasilnog džihada" te se u optužnici navodi da je obučavala djecu od šest godina da koriste strojnicu. Prijeti joj do 40 godina zatvora.

Još uvijek mnogima nije jasno kako se bivša učiteljica pretvorila u terorističkog fanatika. Larry Miller, koji je 1990-ih predavao Ekren dok je bila tinejdžerica, rekao je za BBC da se šokirao kada je čuo da se povezala s Islamskom državom.

"Bila je vrlo, vrlo dobra učenica“

"Bila je vrlo, vrlo dobra učenica. Bila je inteligentna i imala je smisao za humor. Njezini roditelji su je jako podržavali“, rekao je.

Kazao je da je prije 15-ak godina dobio od nje e-mail u kojem ga je pohvalila kao nastavnika.

“Bilo je to stvarno lijepo pismo, u kojem je napisala koliko voli znanost i kako će uskoro diplomirati i sama predavati u školi. Nikad nije učinila ništa što bi ukazivalo na to da želi nauditi drugom živom biću”, rekao je.

Udala se za nekoliko ISIS-ovaca

No Fluke-Ekren je kasnije postala odana sljedbenica ekstremističke ideologije koju je zastupala Islamska država. U kasnim 2000-ima je neko vrijeme živjela na Bliskom istoku sa svojim tadašnjim mužem i djecom. Između 2008 i 2010. pisala je blog iz kojeg se čini da je živjela normalnim životom.

Oko 2012., prokrijumčarena je u Siriju, a nakon toga je postala aktivna u terorističkoj organizaciji. Nakon smrti prvog muža, udala se za nekoliko ISIS-ovaca te je obučavala žene i djevojke da koriste oružje AK-47 i bombe.

Njezini roditelji i dvoje odrasle djece su zatražili da joj se zabrani kontakt s njima.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.