Američka političarka: "Putinovo krilo" na čelu s Trumpom ne smije ući u Bijelu kuću

Foto: EPA

Bivša zastupnica Republikanske stranke Liz Cheney rekla je za CNN da u Republikanskoj stranci postoji “Putinovo krilo”, nakon posljednjih istupa Donalda Trumpa o NATO-u i Rusiji te Trumpovoj šutnji oko smrti Alekseja Navalnog.

“Moramo ozbiljno shvatiti do koje mjere je sada jako Putinovo krilo Republikanske stranke. Vjerujem da je najvažniji cilj u ovom izbornom ciklusu osigurati da Putinovo krilo Republikanske stranke ne preuzme zapadno krilo Bijele kuće", rekao je Cheney.

Biden optužio Putina za smrt Navalnog, Trump šuti

Predsjednik Joe Biden je krivnju za smrt Navalnog pripisao Vladimiru Putin.

“Nema dileme. Putin je odgovoran za smrt Navalnog. Putin je odgovoran. Ono što se dogodilo Navalnom je još jedan dokaz Putinove brutalnosti. Nikoga to ne treba zavaravati", rekao je Biden.

Trump se u međuvremenu nije osobno oglasio o smrti Navalnog što u nekim republikanskim krugovima povećava zabrinutost zbog Trumpovih veza s Putinom.

Trumpove izjave o NATO-u

"Kada razmišljate o izjavama Donalda Trumpa, koji primjerice obećava odmazdu nakon dolaska na vlast, to je upravo ono što je Vladimir Putin učinio Navalnom jer tako izgleda odmazda u zemlji u kojoj predsjednik ne poštuje vladavinu prava", rekla je Cheney.

“On je u biti jasno dao do znanja da pod Trumpovom administracijom Sjedinjene Države vjerojatno neće održati svoje obveze prema NATO-u”, rekla je Cheney. Trumpove je komentare nazvala "opasnima" i rekla da pokazuju "potpuni nedostatak razumijevanja uloge Amerike u svijetu".

Podsjetimo, Trump je prošlog tjedna u više navrata ponovio kako ne bi branio NATO od ruskog napada ako države članice neće plaćati dovoljno te je poručio da bi "ohrabrio Rusiju da radi što god želi".

Liz Cheney je inače bivša republikanska zastupnica Zastupničkog doma te kći Dicka Cheneyja, bivšeg američkog potpredsjednika za vrijeme mandata Georgea Busha mlađeg.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.