Aleksandar Vučić pobijedio i u Zagrebu, Rijeci i Vukovaru

Foto: Milan Maricic/ATAImages/Pixsell

NAKON izbora i prebrojavanja glasova, uvjerljivu pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji odnio je aktualni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je dobio najviše glasova i na biračkim mjestima u Hrvatskoj.

Građani Republike Srbije imali su priliku glasati i u Hrvatskoj. Otvorena su bila tri biračka mjesta u Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu te u Generalnim konzulatima u Vukovaru i Rijeci.

U Vukovaru od 255 glasova Vučić dobio 234

Najveći broj upisanih birača i ujedno najveći odaziv zabilježen je na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Vukovaru, gdje se upisalo ukupno 310 birača.

Kako piše portal Srbi.hr, od tog broja na izbore je izašlo njih 255, a najveću potporu dali su Aleksandru Vučiću, koji je dobio 234 glasa. Osim Vučića, u Vukovaru su glasove dobila još samo tri kandidata: Zdravko Ponoš (11), Milica Đurđević Stamenkovski (4) i Miloš Jovanović (2), dok su četiri listića bila nevažeća.

Na listi za skupštinu najveću podršku dobile su stranke okupljene oko SNS-a (202), zatim SPS-JS (21), Srpska radikalna stranka (10), UZPS (7), Dveri-POKS (3), Zavetnici (3) i po jedan glas za koaliciju NADA i Zajedno za Vojvodinu.

"Jako sam zadovoljan odazivom birača ovdje na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Vukovaru i ljudima koji su našli volje, snage i želje da po lošem vremenu dođu glasati i ostvariti svoja građanska prava.

Odaziv je bio 82%, što je iznad prosjeka u pogledu izlaznosti u Republici Srbiji. Zahvaljujem se svima na odazivu, posebno ako se ima u vidu da je na ovom biračkom mjestu bilo 150 birača više u odnosu na posljednje izbore koji su održani", rekao je generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić, prenosi portal Srbi.hr.

Vučić pobijedio i u Zagrebu i u Rijeci

Na predsjedničkim izborima najveću potporu Aleksandar Vučić dobio je na biračkim mjestima i u Zagrebu i Rijeci. U Zagrebu je dobio 72 glasa, a u Rijeci 27. Od ostalih kandidata u Rijeci glasovao je samo Zdravko Ponoš (8), dok je u Zagrebu isti kandidat dobio 43 glasa, a glasove je dobio i M. Đurđević Stamenkovski (5). ), B. Stojković (4), M. Jovanović (3) i B. Stamenković dva glasa.

Na parlamentarnim izborima SNS je u Rijeci osvojio 22 glasa, dok su liste UZPS, Moramo i Ajmo ljudi dobile po tri glasa. Od 130 birača u Zagrebu, njih 72 glasalo je za listu okupljenu oko Srpske napredne stranke. Lista UZPS-a dobila je 43 glasa, a ostale liste dobile su jednoznamenkasti broj glasova: Zavetnici (5), Moramo (4), Nada (3) i Suverenisti dobili su dva glasa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.