Aktivisti inicijative Pravda za Davida iz Banje Luke osnovali stranku

Ilustracija: Goran Kovačić/PIXSELL

NEFORMALNA skupina Pravda za Davida, koja je nastala iz prosvjeda građana da saznaju kako je umro njihov sugrađanin u Banjoj Luci, od danas je politička stranka Pokret pravde, piše klix.ba.

Okupljenima se obratio i otac ubijenog Davida Dragičevića

Na današnjoj skupštini koja se održala u Banjoj Luci okupljenima se videolinkom obratio i Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, koji je naveo kako neće odustati od borbe za istinu. 

Nova stranka zalagat će se za jednakost svih građana

Programske ciljeve nove stranke predstavila je Aleksandra Ninić Vranješ te je dodala da “slobodni građani ove zemlje, polazeći od dosadašnjeg nestranačkog i aktivističkog djelovanja, odlučili su da se svim legitimnim sredstvima bore za bolje društvo u kojem će pravda biti glavna vodilja”. Rekla je i da će se nova stranka zalagati za jednakost svih građana pred zakonom, pravo na slobodu mišljenja, pisanja, javnog okupljanja, slobodu medija, profesionalno pravosuđe i policiju, transparentnost u radu administracije, javnih ustanova i institucija.

Inicijativa je nastala kao otpor građana nakon smrti Davida Dragičevića

Podsjetimo, u Banjoj Luci su 26. ožujka prošle godine počela okupljanja građana pod nazivom Pravda za Davida, čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. ožujka 2018. godine, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvene u Vrbas. Obitelj i aktivisti grupe Pravda za Davida smatraju da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.