Afganistanci u BiH oteli i mučili Irance i Švicarce, krijumčarili migrante

Pripadnici državne policijske agencije u BiH uhitili su četvoricu afganistanskih državljana koji su kao kriminalna skupina na području BiH oteli trojicu državljana Irana i Švicarske. Jednog od njih sumnjiči se i za ubojstvo jednog stranca, a svu četvoricu za krijumčarenje migranata, priopćila je policija.

Nakon pretresa objekta koji su koristili na području Sarajeva policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su, po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, slobode lišili četiri osobe. Utvrđeno je kako se radi o državljanima Afganistana koje se sumnjiči da su kao organizirana kriminalna skupina na području BiH najprije oteli trojicu državljana Irana i Švicarske. Nakon toga su od osoba koje ne borave na teritoriju Bosne i Hercegovine tražili otkup za njih u iznosu između 8000 i 10.000 eura. 

Zlostavljali ih

Otkup je nakon toga plaćen izvan Bosne i Hercegovine, a otete osobe su puštene. Afganistanski otmičari su mučili i tjelesno zlostavljali trojicu državljana Irana i Švicarske. Nanijeli su im tjelesne ozljede, zbog čega je jedna osoba završila na bolničkom liječenju. 

U njihovu uhićenju vlasti BiH su surađivale s policijskim agencijama Švicarske, Srbije, ureda Europola i Interpola Bosne i Hercegovine. 

U priopćenju se dodaje kako se jednog od uhićenih Afganistanaca sumnjiči i za ubojstvo migranata u Imigracijskom centru kod Bihaća, koje se dogodilo potkraj prošle godine. Prema priopćenju, uhićeni članovi kriminalne skupine sudjelovali su i u organiziranju krijumčarenja migranata u zemlje EU. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.