Afera SC Split: Radnić vidio Fuchsa s kandidatom, Prižmić dobronamjerne pozive prijavio policiji

IZBOR ZA novog ravnatelja splitskog Studentskog centra pretvorio se u pravu, pravcatu aferu. Stvar se zakuhala iznad svake mjere. Jakša Radnić, jedan od kandidata, traži od ministra Radovana Fuchsa da mu objasni što je jučer radio u splitskoj konobi Matejuška sa protukandidatom Antom Prižmićem.

Namještaljka?

Radnić tvrdi da je preko svog čovjeka doznao sve što su ova dvojica dogovarali.

"Ovaj vaš čin pokazuje da se radi o namještaljci. Za sve vaše izjave, pogotovo, mišljenje o braniteljima i Hvidri te obećanje Anti Prižmiću da ćete napraviti sve da bude izabran za ravnatelja, postoji svjedok koji je spreman potvrditi ove navode", napisao je Radnić Fuchsu.

Prorektor Bolanča će dati pravno mišljenje?

Doznao je i kako se u cijelu igru oko izbora ravnatelja uključio i prorektor splitskog Sveučilišta Dragan Bolanča, koji vrši pritisak na člana Upravnog vijeća Emanuela Čurića da ne traži mišljenje Ministarstva branitelja. Bolanča, profesor Pravnog fakulteta spreman je osobno dati tumačenje, što ne čudi jer je tako i bilo kada se polemiziralo može li rektor Ivan Pavić odraditi treći mandat, premda Zakon dozvoljava dva.

Pritisak

Fuchs je na ručku u konobi navodno izjavio kako jedina opasnost prijeti ako se aktivira Hvidra i koordinacija branitelja, a Radnić drži da će se vjerojatno izvršiti pritisak na državnog tajnika Ministarstva branitelja Komara da ne šalje pozitivno mišljenje o prednosti za branitelje, čime bi se Radnić isturio u prvi plan kao najizgledniji kandidat za ravnatelja.

Prižmić: "Ja ni ne znam gdje je ta konoba"

Prižmić je ostao konsterniran kada smo mu prenijeli Radnićeva saznanja. "To je van svake pameti. Pa ja ni ne znam gdje je ta konoba. Naravno da nisam bio na nikakvom ručku sa ministrom Fuchsom. Ovo je otišlo zaista predaleko. Svaki dan dobivam dobronamjerne pozive kako bi za mene bilo najbolje da odustanem. Sve sam prijavio policiji", otkrio nam je Prižmić, kojem je puna kapa svega, ali ne želi popustiti i odustati.

"Neka ministarstvo da mišljenje"

"I ja želim čuti mišljenje ministarstva. Normalno da očekujem da sve bude po zakonu i ako se da mišljenje kako drugi kandidati imaju prednost, to ću prihvatiti", kazao nam je Prižmić, kojeg su razni mediji posljednjih dana optuživali za rodbinsku povezanost sa ministrom Fuchsom i tajnikom HDZ-a Brankom Bačićem. Prižmić je sve to kategorički zanijekao.

Ravnateljica se opet kandidirala, nema veze što je osumnjičena?!

Drama oko izbora novog ravnatelja ulazi u završnu fazu. Uz Prižmića i Radnića, koji su vodili Teniski klub Split i Stanoupravu, u igri su i Petar Škorić, šef splitskog Centra 112, Alen Ćurin, bivši direktor Čistoće, te aktualna ravnateljica Gordana Raos, kojoj za kandidaturu nije smetao ni kazneni postupak koji se vodi zbog namještanja natječaja. Ostaje vidjeti hoće li prorektor Bolanča opet iznenaditi nekim ingenioznim pravnim tumačenjem ili će se ipak sačekati odgovor Ministarstva branitelja...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.