Žrtve se prisjetile zlostavljanja u Kerestincu: "Silovali su me i mučili strujom!"



"U KERESTINCU su me više puta silovali", posvjedočila je Siščanka Rajka Majkić na Županijskom sudu u Zagrebu. Majkić je kazala da ju je silovalo više osoba u civilu, a sve je naređivao muškarac kojeg su zvali Doktor.

Majkić je jedna od mnogih žrtava stravičnih zlostavljanja koja su se događala u tzv. Konačištu ratnih zarobljenika u Kerestincu. U Kerestincu je Majkić završila nakon što je uhićena u siječnju 1992. godine.

Osim što su je silovali, u Kerestincu su je, kaže, i mučili u zloglasnoj "crnoj sobi". Prepričala je kako su je skidali, tukli i mučili strujom. Zatvorenika su tjerali da plešu u hodniku i skidaju sa sebe odjeću.

U mučkim je detaljima svjedočio i Miloš Crnković. "Poredali bi nas na sredinu jedne velike sobe. Muškarci su morali skinuti donji dio odjeće, a nasuprot nas je stajala žena gola do pasa. Tjerali su nas da se samozadovoljavamo. Ako netko ne bi uspio, uslijedilo bi mučenje u crnoj sobi", kaže Crnković.

Posvjedočio je da su ga tukli muškarci koji su se zvali Goran, Viktor i Ivo, te osoba koja je imala nadimak Okac.

Podsjećamo, zbog ratnih zločina u Kerestincu, gdje su zlostavljani neprijateljski vojnici i srpski civili, sudi se bivšem zapovjedniku zatvora Stjepanu Klariću i još četvorici bivših pripadnika hrvatske vojske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.