Zbog velike afere s prisluškivanjem britanska policija ispitala i poznatog voditelja CNN-a Piersa Morgana

Foto: Guliver image/Getty images

BRITANSKA policija ispitala je krajem godine voditelja CNN-a Piersa Morgana vezano uz optužbe o prisluškivanju u Daily Mirroru, novinama u kojima je bio urednik od 1995. do 2004., javili su u petak lokalni mediji.

Morgan, jedan od članova žirija američkog talent showa koji je 2011. na CNN-u zamijenio Larryja Kinga, ispitan je u prosincu prošle godine u policijskoj postaji u južnom Londonu, potvrdio je novinar za Guardian.

Britanska policija je također potvrdila da je ispitala 48-godišnjeg novinara u sklopu istrage nazvane Operacija Golding, u svezi zavjere presretanja telefonskih poruka. Morgan je u svojim objavljenim dnevnicima napisao da je o prisluškivanju čuo još 2001., a u novinskoj kolumni je 2006. napisao da je preslušao telefonsku poruku bivšeg Beatlesa Paula McCartneya svojoj bivšoj supruzi.

Morgan je tijekom istrage 2011. odbio reći tko mu je pustio snimljenu telefonsku poruku, navodeći da štiti svoj izvor. Morgan je od 1994. do 1995. bio i urednik tabloida News od the World novinskog magnata Ruperta Murdocha.

Rebeki Brooks i Andyju Coulsonu, također bivšim urednicima News of the World, trenutno se sudi u Londonu zbog prisluškivanja telefona i presretanja telefonskih poruka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.