Završen štrajk sindikata pilota: Germanwings morao otkazati 116 letova

Foto: Germanwings

ŠTRAJK sindikata pilota Cockpit koji je bio najavljen za danas između 6 i 12 sati je završen. Germanwings je morao otkazati 116 letova, najviše onih unutar Njemačke, a štrajk je obuhvatio oko 15.000 putnika. Ipak, većina je mogla, umjesto avionom, na svoje odredište stići vlakom. Štrajk je Germanwingsu uzrokovao značajnu ekonomsku štetu.

"Kako bi omogućio svojim putnicima da u navedenom razdoblju stignu na željeno odredište, Germanwings je pripremio zamjenski raspored letenja za razdoblje obuhvaćeno štrajkom. Za očekivati je kako će  zbog štrajka do kraja dana biti još nepravilnosti u redu letenja, a njemački avioprijevoznik očekuje kako će sve vratiti u uobičajen način rada tijekom sutrašnjeg dana.

Na lokacijama pogođenim štrajkom stanje je bilo vrlo mirno, a svi su putnici Germanwingsa bili na vrijeme obaviješteni o izmjenama u redu letenja. Tek se ponegdje dogodilo da su putnici iz inozemstva željeli ući na let koji je bio otkazan. Kao što je i bilo za očekivati, najveći je utjecaj štrajk imao na letove unutar Njemačke pa su putnici upućeni da do odredišta odu vlakom, dok su letovima prema turističkim destinacijama upravljali će piloti iz menadžmenta kompanije. Uz to, Germanwings je unajmio i zrakoplove drugih prijevoznika kako bi putnicima omogućio dolazak do željenog odredišta.

Letovi Germanwingsa, koje ugovorno obavlja tvrtka Eurowings, su se održali jer ti piloti nisu zaposlenici Lufthansa Grupe pa se na njih ne odnosi kolektivni ugovor.

Germanwings izražava žaljenje putnicima zbog neugodnosti uzrokovanih štrajkom i podsjeća da je na sve načine pokušao umanjiti njegov utjecaj", priopćili su iz kompanije.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.