Zatukli ga čekićem, samljeli i pojeli: Pronađeno tijelo srpskog kriminalca Milana Jurišića?

ŠPANJOLSKA policija ispituje posmrtne ostatke pronađene u jednoj rijeci kako bi utvrdili je li to pripadnik "zemunskog klana" Milan Jurišić.

Srpski i španjolski ministri unutarnjih poslova kazali su da će tijelo biti identificirano u roku par dana, ali nisu kazali jesu li do mjesta na kojem su našli ljudske ostatke došli pomoću iskaza drugog pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića ili na osnovu pisma za koje španjolski mediji tvrde da je pronađeno u stanu u kojem se krio nedavno uhićeni kriminalac Luka Bojović.

Osuđen na 30 godina zbog ubojstva Zorana Đinđića

Milan Jurišić je iz Srbije pobjegao nakon što je osuđen na 30 godina zatvora zbog sudjelovanju u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića. "Trenutno se u Španjolskoj vodi istraga vezano uz sumnju da je došlo do ubojstva Jurišića i da se njegovi ostaci nalaze u rijeci, a sada su na vještačenju", kazao je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, piše B92.


Španjoslki ministar unutarnjih poslova Jorge Fernandez Diaz je kazao da se izručenjem Luke Bojovića i njegovih suradnika Srbiji bavi pravosuđe i da su oni potpuno sigurni u zatvoru. Zajedno sa Bojovićem su u Španjolskoj uhićena još tri suradnika među kojima i Vladimir Milosavljević, koji je također u odsutnosti osuđen za ubojstvo Đinđića.

Ubijen nakon svađe sa Bojovićem oko žene

Sretko Kalinić je priznao da je tijekom bijega nekoliko puta bio u Španjolskoj. Španjolski list El Pais piše da se u pismu na srpskom jeziku navodi da je Jurišić ubijen nakon svađe sa Bojovićem oko jedne ženske osobe. Autor pisma je napisao da je Jurišić ubijen čekićem, nakon čega mu je tijelo samljeveno u stroju za mljevenje, a ostaci su bačeni u rijeku. Policijski izvori navode i i da "su neki dijelovi tijela pojedeni te da je jedan stroj za mljevenje uništen, a da su kriminalci prostorije gdje se dogodilo ubojstvo čistili pet puta".

Ranije su mediji pisali da je plaćeni ubojica "zemunskog klana" Kalinić priznao da je ubio Jurišića i Ninoslava Konstantinovića, također pripadnika "zemunskog klana". Španjolski mediji pišu da je već gotovo sigurno da je tijelo pronađeno u rijeci u Madridu Jurišićevo. U rijeci je osim dijelova kostiju pronađen i dio stoja za mljevenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.