Više od 60 njemačkih vojnih baza postaje rezervatima prirode

Foto: Vojarna u Ludwigsburg/Public domain

U NJEMAČKOJ je u četvrtak postignut sporazum da se više od 60 bivših vojnih baza preinači u prirodne rezervate s ciljem da se stvore velike oaze zelenila i utočišta za rijetke vrste ptica.

Ministrica okoliša Barbara Hendricks kaže da su tekuće reforme njemačkih oružanih snaga otvorile mogućnost korištenja više od 31,000 hektara šuma, močvara, livada i vriština.

"Mi ćemo iskoristi povijesnu priliku s ovom preinakom - nekoć smo imali zabranu prilaska brojnim područjima koja više nisu potrebna za vojne svrhe," rekla je Hendricks, ističući da je zemlja na pojedinim mjestima izvrsna, ali se vlada odlučila na služenje prirodi umjesto potencijalnim investitorima.

Većina od 62 vojne baze s pripadajućim terenom se nalazi na području bivše Zapadne Njemačke i dobar dio će biti otvoren za javnost, iako će primarno služiti kao rezervati za ugrožene ili rijetke vrste, uključujući šišmiše, djetlovke  i orlove.

Njemačka reformira svoju defanzivnu hladnoratovsku vojsku kako bi više odgovarala prijetnjama 21. stoljeća i u procesu smanjuje broj baza stvarajući učinkovitiju i mobilniju organizaciju, piše AFP.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.