Više nema sumnje: Romney će biti Obamin protivnik na izborima za predsjednika



MITT ROMNEY pobijedio je na predizborima u američkoj saveznoj državi Floridi, prikupivši 46,4 posto glasova. Njegov glavni protukandidat iz redova Republikanske stranke Newt Gingrich skupio je 31,9 posto glasova.

Presudio je novac

Na trećem mjestu bio je Rick Santorum s 13,4 posto glasova, a četvrti je bio Ron Paul sa 7 posto glasova. Idući u seriji republikanskih unutarstranačkih predizbora održava se u subotu u Nevadi. Međutim, već sada je jasno da je utrka završena i da će Romney osvojiti nominaciju Republikanske stranke.

Bivši guverner Massachusettsa nije dozvolio da ga poljulja poraz od Gingricha u South Carolini. Na Floridu je došao agresivno, vodio je uglavnom negativističku kampanju u kojoj je napadao Gingricha, koji mu, naravno, nije ostao dužan. Na kraju su, slažu se američki politički analitičari, presudile financijske mogućnosti.

Romney već počeo napadati Obamu

Romney je jednostavno prikupio više novca, imao je skuplju promidžbu i to se isplatilo. Da i sam Romney shvaća kako unutar stranke više nema ozbiljnih protukandidata za nominaciju pokazao je u svom pobjedničkom govoru u kojem se, prenosi Washington Post, okrenuo napadima na Baracka Obamu.

"Voditi državu znači preuzeti odgovornost, a ne tražiti izlike. Gospodine predsjedniče, izabrani ste da nas vodite. Umjesto toga, odlučili ste slijediti druge. Sada je vrijeme da se maknete s puta", kazao je Romney, te poručio republikanskih biračima da je agresivna unutarstranačka kampanja izvrsna priprema za predstojeću nacionalnu kampanju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.