Veliki požar kod Čačka još nije pod kontrolom: Izgorjele tri kuće, ima i ozlijeđenih

U SRBIJI kod Čačka jučer se odvijala prava drama nakon što su službene vlasti pozvale mještane na evakuaciju priznavši da ne mogu obuzdati požar koji se nekontrolirano širio. Kako javlja državna televizija, gorjelo je u Gornjoj Gorevnici, Miokovcima i Srezojevcima, a požar se proširio i ka Milićevcima, selima u okolici Čačka.

Izgorijele tri kuće, tri osobe zadobile opekotine

Požar na obroncima Suvobora još uvijek nije pod kontrolom, ali načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić očekuje da će požar tijekom prijepodneva to biti učinjeno. Tijekom noći ne samo mještani nego i pripadnici profesionalaca borili su se da zaštite objekte koji se nalaze u najugroženijin područjima. Tri kuće su izgorjele, a tri osobe su zadobile opekotine

Državni štab za izvanredne situacije poručio je sinoć kako su prioritet spašavanje ljudskih života te da se "koliko-toliko spasi imovina". Ipak nisu uspjeli sve spasiti.

Pomoć gasiteljima pruža i jedan ruski zrakoplov koji je pritekao u pomoć, a Vlada iz Beograda moli Moskvu da se pošalje još jedan zrakoplov nosivosti 42 tone vode.

Osigurani stanovi za evakuirane

RTS javlja kako su evakuirani deseci seoskih domaćinstava. Za evakuirane je osiguran smještaj u Prijevoru i 12 stanova u Čačku.

"Požar na obroncima Suvobora pričinio je ogromnu štetu koja se neće moći lako  nadoknaditi, a vatra će tinjati još najmanje tjedan dana", rekao je Živomir Maričić iz šumskog društva "Golija" u Ivanjici, prenosi državna televizija.

"Pričinjena je ogromna ekološka šteta. Nakon požara su velike muke. Izgubljeno je sve što je 40 godina raslo. Ogromni su troškovi da se sve ovo isječe i ponovo pošumi", rekao je Maričić.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je sinoć kako će grad pomoći ne samo u evakuaciji, nego i građanima koji su pretrpjeli štetu, a čini se da je takvih veliki broj.

Požarom je ugroženo oko 300 domaćinstava, naglasio je u svojoj izjavi načelnik sektora MUP-a Srbije za izvanredne situacije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.