Veliki lov na ubojicu u SAD-u: U srpskoj uniformi ubio policajca i pobjegao

Foto: Pennsylvania State Police

ERIC Matthew Frein, 31-ogodišnji Amerikanac, godinama se bavio simulacijama vojne povijesti, osobito se fokusirajući na vojske istočne Europe. Sada se Freina tereti za ubojstvo jednog te teško ranjavanje drugog policajca prije tjedan dana, a policijske snage još od krvavog okršaja prošlog petka organizirano provode masovnu potjeru za ubojicom, u kojoj sudjeluje 150 policajaca, prenosi ABC News.

Bivens: Dolazimo po tebe, Eric

"Ako slušaš ovu poruku negdje u hladnom i mračnom skrovištu, Eric, želim da znaš kako dolazimo po tebe", rekao je dopukovnik George Bivens.

Tužiteljstvo je upozorilo Freinove suradnike da se suzdrže od bilo kojeg oblika iskazivanja pomoći bjeguncu.

Jeremiah Hornbaker, koji poznaje Freina iz filmske industrije, rekao je kako su Amerikanca često zapošljavali kao stručnjaka za oružje i vojna pitanja u filmovima. Hornbaker je izjavio da je šokiran razvojem situacije i pucnjavom koja se dogodila prošlog petka u Pennsylvaniji, prenosi CBS News.

Bio je šaljiv, volio se zabavljati

"Još sam iznenađen svime. On je bio šaljiv tip, volio se zabavljati. S druge strane, bio je jako stručan u pitanjima oružja i vojne povijesti. Klijenti su ga cijenili zbog informacija kojima je baratao", komentirao je Freinov poznanik.

Policija opisuje Freina kao vještog strijelca koji je razvio jaku antipatiju spram policijskih snaga i autoriteta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.