Ususret izborima HDZ potpisao sporazum s dubrovačkim Bošnjacima

Foto: Hina

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković i predsjednik dubrovačkog ogranka Bošnjačke demokratske stranke Hrvatske (BDSH) Sado Bečić potpisali su u petak sporazum o zajedničkoj suradnji u budućnosti, a prvi korak u toj suradnji su skori dubrovački prijevremeni izbori.

Predsjednik BDSH Sado Bečić rekao je kako je ovaj sporazum potpisan ususret prijevremenih izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika u Dubrovniku, no jamči i međusobnu suradnju iza izbora.

"Ovo su mladi ljudi bez repova i afere, pred kojma je budućnost i smatramo da treba dati glas njima. Ovo je prvi put da je netko s nama potpisao sporazum. Vjerujem da će lista HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS pobijediti na izborima i da će Mato Franković biti gradonačelnik", rekao je Bečić. Sve Bošnjake i muslimane u Dubrovniku pozvao je da glasuju za Frankovića.

Bečić se u izjavi novinarima osvrnuo i na navode bivšeg dubrovačkog gradonačelnika i aktualnog kandidata HNS-a Andra Vlahušića, koji tvrdi kako je bošnjačka zajednica uz njega. "Vlahušić misli na udruge i vijeća, a ne stranke. On može svojatati dio udruga, ali to nije cijela bošnjačka zajednica", istaknuo je Bečić

Mato Franković takvu Vlahušićevu retoriku nazvao je nevjerojatnom. "Svi građani su slobodni bez obzira na vjeroispovijest. Oni će glasovati po savjesti a ne onako kako im Vlahušić kaže da bi trebali glasovati", rekao je.

Prijevremeni izbori u Dubrovniku održat će se 8. ožujka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.