Ususret 30. obljetnici autizma u Hrvatskoj, centar u Dubravi dobiva novo lice

Ilustracija: Shutterstock

HUMANITARNA akcija pod nazivom "Mali dom za velike ljude" je na vrhuncu. Pokrenuta je prije šest mjeseci kako bi se uredio Centar za autizam u zagrebačkoj Dubravi. Konačan cilj je izgradnja prvog namjenskog objekta u Hrvatskoj, Oporovec jug.

Dobrovoljni prilozi prikupljaju se putem humanitarnog telefona, ali i donacijama građana. Koliko je do sada novca prikupljeno za uređenje dvorišta, igrališta i interijera, otkrila nam je Anita Dražetić iz Udruge Kišni čovjek. "Do sada smo prikupili oko 634 tisuće kuna, a očekujemo još oko 200 tisuća kuna. Također, oko 211 tisuća kuna već je prebačeno na Centar za autizam i uređeni su prostori s dijelom namještaja, dio se još očekuje te didaktikom i senzornim pomagalima", pojasnila je Dražetić.

Prioritet je ipak krov Centra za autizam, za koji je gradonačelnik Bandić, inače ambasador autizma u Hrvatskoj, obećao da će se napraviti u najkraćem mogućem roku. "Preko ljeta je bilo idealno vrijeme za napraviti krov, mi smo malo zaspali, pa ćemo sada to morati isforsirati za na jesen, ali budite sigurni da ćemo to napraviti", poručio je gradonačelnik Bandić.

Do kraja tjedna će se raspisati natječaj za radove na krovu, a u naredna dva tjedan će se riješiti hortikultura u dvorištu i nedostaci u unutarnjem prostoru Centra za autizam. "Pozivam sve naše sugrađane da budemo svaki dan malo bolji ljudi i da učinimo jedno dobro djelo više za druge, posebno za one koji su zapušteni, zaboravljeni i bolesni", zaključio je prvi čovjek Zagreba.

Na opću mobilizaciju se pozivaju svi u subotu od 16 sati, budući da se na krovu Garden Malla izrađuje prva milenijska fotografija Šime Strikomana posvećena autizmu. "Pozivam sve da nam se pridruže, da ta milenijska fotografija izgleda onako kako treba, a za to nam treba 750 ljudi", istaknula je Anita Dražetić iz Udruge Kišni čovjek.Početkom listopada u Hrvatskoj se obilježava 30 godina autizma. Tim povodom se organiziraju brojna događanja u Zagrebu koja će još jednom ukazati na probleme te potrebe djece i osoba s autizmom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.