Uskok digao optužnicu protiv Mirka i Vinke Cetinski te dvoje poreznika

Foto: HIna

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu protiv četvero hrvatskih državljana M. G. (1952.), S. J. (1958.), V. C. (1947.), M. C.(1947.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenja isprave, objavljeno je na stranicama Uskoka.

Radi se o slučaju u kojemu se poreznicima stavlja na teret da su pogodavali Mirku i VinkI Cetinski.

Priopćenje Uskoka prenosimo u cijelosti:

Optužnicom se I. okr. i II. okr., inspektorima Porezne uprave, Područni ured Rijeka, stavlja na teret da su, od 29. kolovoza 2011. do 12. srpnja 2013., u Rijeci i Rovinju, na traženje III. okr. i IV. okr., tijekom nadzora koje su bili dužni provesti sukladno Zakonu o porezu na dohodak, prihvatili neistinite izjave te nevjerodostojne i krivotvorene isprave o zakonitosti stjecanja imovine i izvorima prihoda koje su im III. okr. i IV. okr. tijekom nadzora predavali.

Sukladno prethodnom dogovoru s III. okr. i IV. okr., okrivljeni porezni inspektori su, ne poduzimajući potrebne radnje radi provjere vjerodostojnosti izjava i isprava, nevjerodostojnu i krivotvorenu dokumentaciju prihvatili kako bi prikazali da su izvori za imovinu III. okr. i IV. okr dokazani i da ne postoji razlika između vrijednosti imovine i dokazane visine sredstava za njezino stjecanje, te su tako, na temelju oporuka, darovnice i potvrda, kao zakonite prihode III. okr. i IV. okr. prihvatili iznose od ukupno 2.230.000 eura, 1.055.000 USD i 460.000 DEM.

Uskoro opširnije

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.