Uhićen Vinko Žuljević Klica i još 12 ljudi!

Foto: Nacional.hr (Arhiva)

"DA, istina je. Moj klijent Vinko Žuljević Klica uhićen je jučer popodne oko 17 sati!", potvrdio je za Index Žuljevićev odvjetnik Milenko Umičević, dodajući kako se prema njegovim saznanjima njegovom branjeniku na teret stavlja kazneno djelo krivotvorenja.
 
Popodne privođenje?
 
Premda se pojavila i informacija kako se Klica našao na udaru i zbog iznude, odvjetnik Umičević nije nam to mogao potvrditi. 
 
Kako nam je kazao, danas do 17 sati očekuje da će se situacija razriješiti, odnosno, da će biti poznato hoće li Klica biti priveden na ispitivanje u Državno odvjetništvo ili će biti pušten nakon kriminalističkog istraživanja.  
 
Nastavak "šokova"?
 
Kako neslužbeno doznajemo, uz Klicu je jučer popodne uhićeno još nekoliko osoba, navodno čak 12-orica. Svi su privedeni u Policijsku upravu zagrebačku na Odjel organiziranog kriminaliteta te su prespavali u pritvorskoj jedinici.
 
Policija zasad službeno nije ništa objavila o akciji. Moguće je da su posljednje aktivnosti vezane uz Klicu i ostale na tragu ranijih akcija Šok 1 i 2.
 
Prema dosadašnjim medijskim napisima, Žuljević je utjecajni član zagrebačkog podzemlja koji se niz godina povezuje s kriminalnim radnjama na području Zagreba. Klica je bivši zapovjednik postrojbe HVO-a Garavi, koja je djelovala u sklopu Kažnjeničke bojne Mladena Naletilića Tute, a spominje ga se i u kontekstu "zagrebačke mafije".
 
Priveden i kum Rajić?
 
Navodno je u istoj akciji priveden i njegov kum Vlado Rajić, no zasada nismo dobili i službenu potvrdu.
 
Rajića se u crnoj kronici nedavno spominjalo u vezi s curenjem informacija iz policije. Tada je i uhićen, a ispitivalo ga se u vezi s uhićenim djelatnicima policijskog Uskoka Markom Svalinom i Vjekoslavom Drnićem koji su se našli na udaru zbog prodaje povjerljivih informacija o policijskim obradama. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.