Ubijeni odvjetnik je bio prvak u preferansu i stručnjak za europsko pravo

Screenshot: Youtube

VEČER prije tragičnog kraja Vlatko Vidaković, kojeg je jučer u njegovom odvjetničkom uredu u Osijeku ubio klijent, proveo je na turniru preferansa kojeg je obožavao, piše Glas Slavonije. S njim u društvu bio je i dugogodišnji prijatelj.

"Cijelu večer smo se zafrkavali, a s njim smo se šalili da je poput Hanžekovića sa svoja tri ureda. Bio je super raspoložen i razišli smo se oko 22 sata, nakon igre koja je trajala gotovo pet sati. Bio je fin, uglađen gospodin i vrlo korektan. Ispratio sam ga iz lokala gdje je došao na prvenstvo grada", ispričao je K. V.

Veselio se skorom prvenstvu preferansa

Predsjednik Preferans kluba Osijek Željko Koški, zna se s ubijenim odvjetnikom još iz najranijih dana. Vidaković je u natjecateljskom preferansu bio proglašen prvakom Hrvatske nekoliko puta. Veselio se, kaže Koški, skorom prvenstvu preferansa u kojem je trebao sudjelovati.

I prof. Mario Vinković s Pravnog fakulteta, čiji je Vidaković bio doktorand na sveučilišnim interdisciplinarnim poslijediplomskim doktorskim studijima, zgrožen je tragedijom. Bio je, kaže Vinković, jedan od praktičara koji je stjecanjem novih znanja mogao pridonijeti u području europskog prava i politike.

"Pripadao je starijim doktorandima. Odslušao je sva predavanja i imao je još samo nekoliko ispita. Žao mi je što se dogodila takva velika tragedija", ispričao je Vinković.

U uredu ga ubio bivši klijent

Podsjetimo, Vidakovića, široj javnosti poznatog po ulozi u RTL-ovoj "Sudnici", je jučer ujutro ubio bivši klijent Viktor Tolj, koji je prije osam godina oteo odvjetnika Vjenceslava Arambašića i umirovljenog suca Radenka Radosavljevića. Tolj je tada osuđen na tri godine zatvora, a branio ga je upravo Vidaković.

Sudac Krunoslav Barkić Tolju je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir činjenicu da je 90-postotni ratni vojni invalid koji boluje od jačeg oblika PTSP-a, dodajući kako je u trenutku kada je izvršio otmicu bio smanjeno ubrojiv. Nakon ubojstva Tolj je ubio i sebe.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.