U akciji Agram pao najveći donator ORaH-a Mirele Holy

Foto: FAH

TOMISLAV JUKIĆ, vlasnik tvrtki Gradatin i Gradeko, koji je jučer priveden u nastavku akcije Agram, najveći je donator ORaH-a, stranke Mirele Holy.

Prema javno objavljenim podacima o donacijama koje je ORaH primio, Jukićeva firma Gradatin u kampanji za europske izbore 2014. donirala im je 25.000 kuna, a od njegove druge firme Gradeko dobili su 3000 kuna. To je skoro 40 posto od svih donacija koje je ORaH dobio prošle godine.

Jukiću nije bilo teško izdvojiti ovaj novac, s obzirom na poslovne rezultate koje je njegova firma ostvarila u 2014. godini. Prema podacima Poslovne Hrvatske, Gradatin je lani imao 217 milijuna kuna prihoda i 18 milijuna kuna dobiti. Značajan je to skok s obzirom na 2013., kada su ostvarili 74 milijuna kuna prihoda i milijun kuna dobiti.

Jukić je, podsjećamo, uhićen zajedno sa zaposlenicima Zagrebačkog holdinga Miljenkom Benkom i Ivanom Markusom. Uskok ih tereti za malverzacije teške 75 milijuna kuna. Jukića se tereti da je preko Benka na namještenim javnim natječajima za svoju firmu Gradatin osiguravao milijunske poslove.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.