U Zračnoj luci Zagreb u četvrtak štrajk!

Foto: Arhiva

DJELATNICI zagrebačke Zračne luke za četvrtak 21. studenoga najavili su štrajk s početkom u 10 sati:

"Nakon trećeg sastanka mirenja Uprave Zračne luke Zagreb i predstavnika Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb pred miriteljicom GSV, održanom u petak, 15.11.2013. nakon višesatne rasprave, unatoč donesenim zaključcima po pojedinim točkama, postupak mirenja je prekinut na jednostrani zahtjev predstavnika Koordinacije sindikata Zračne luke Zagreb.

Uprava Zračne luke Zagreb je u ponedjeljak, 18.11.2013. u 14,00 sati zaprimila službenu Najavu štrajka, potpisanu od predsjednika četiriju sindikata koji djeluju na zračnoj luci.

Kao razlozi štrajka ističu se:

  • navodna neprovođenja odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora od strane Poslodavca Zračne luke Zagreb te povezanih društava,
  • nezadovoljavajući postupci nadležnog Ministarstva MPPI,
  • navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane Davatelja koncesije - Vlade RH,
  • navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora od strane Koncesionara.

U najavi je naznačeno da će se štrajk održati na području Zračne luke Zagreb,d.o.o, Zračne luke Zagreb - Trgovina, d.o.o i Zračne luke Zagreb - Ugostiteljstvo,d.o.o. i to u tri faze od kojih je prva najavljena kako slijedi:

1. Faza: započinje u četvrtak, 21.11.2013. u 10:00 sati i traje do 22.11.2013. u 24:00 sati

Uprava Zračne luke Zagreb smatra da je štrajk neopravdan.

Zračna luka Zagreb će  o razvoju događaja pravovremeno izvještavati javnost putem priopćenja i na službenoj web stranici www.zagreb-airport.hr, uz koordinaciju s avio prijevoznicima, kako bi se čim više umanjila šteta", stoji u priopćenju Zračne luke Zagreb.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.