U Zagrebu uhvaćen pomahnitali kradljivac cigareta

Foto: Arhiva

POLICIJSKOM istragom ustanovljeno je da je 21-godišnjak uhvaćen u krađi 14. veljače na zagrebačkim Sveticama osoba koja je počinila nekoliko teških krađa provaljivanjem.

Prije tjedan dan osumnjičeni 21-godišnjak je na Sveticama uporabom pajsera kojeg je donio sa sobom provalio te ušao u unutrašnjost kioska u kojem se aktivirao alarm, da bi potom pajserom razbio senzore od alarma kako bi ga onesposobio.

Nakon toga je izašao iz kioska ništa ne otuđivši te pretrčao kolnik  i došao do stambene zgrade gdje je ostavio pajser, uzeo kutiju i crnu PVC vrećicu te se vratio do kioska, ponovo ušao i otuđio veću količinu cigareta raznih proizvođača.

Prilikom izlaska iz kioska, uočio je policijsku patrolu koja se približavala te se dao u bijeg, ali su ga u Kraljevićevoj ulici sustigli policijski službenici te priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni na području Maksimira počinio još jedno kazneno djelo teške krađe provaljivanjem i to 10. veljače kad je iz istog kioska otuđio veću količinu raznih cigareta te dva kaznena djela pokušaja teške krađe provaljivanjem i to u rujnu i prosincu prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.