U Zagrebu počinje festival hrane i vina

Ilustracija: Shutterstock

U ZAGREBU se otvara još jedan festival za sve koji vole dobro jesti i piti.

"Hrvatski festival hrane i vina održava se u četvrtak, petak i subotu u sportskoj dvorani Areni Zagreb pod sloganom `Kušajte ljubav na stolu`", najavila nam je direktorica programa Marija Vukelić.

Festival traje tri dana, a svaki dan ima svoju temu. "Četvrtak, koji je radni dan, zamišljen je kao business day, odnosno poslovni dan u kojem bismo prednost dali nekim poslovnim dogovorima, okupljanjima i prezentacijama, a petak i subota, kao dan za edukaciju, učenje, zabavu i obitelj".

Program je bogat. Kuhat će brojni svjetski poznati šefovi, tu su i kulinarske i vinske radionice, prezentacije, tečajevi, okrugli stolovi. "Imamo više od 300 izlagača iz cijele Hrvatske i iz okolnih zemalja i regija, iz Slovenije, Austrije, Vojvodine, Hercegovine".

Svi posjetitelji će moći vidjeti, kušati i kupiti delicije i tradicijske specijalitete cijele regije. Dnevna ulaznica je 35 kuna, za sva tri dana je 90 kuna, a djeca do 12 godina ne plaćaju ulaz. Još jedna pogodnost za roditelje s manjom djecom je festivalski vrtić koji je besplatan. "U kojem se, između ostalog, odgojiteljice s djecom igraju, ali i pripremaju kolačiće. Zamišljeno da dok roditelji okolo malo gledaju i kušaju, da i djeca isto kušaju na svoj način i da se zabavljaju".

Svi posjetitelji sudjeluju i u nagradnoj igri. "Nagrade su eno gastro vikendi u nekim poznatim restoranima i resortima, uz wellnesse i lijepe detalje. Tako da doista vrijedi doći, kušati, vidjeti, nešto naučiti i kome se posreći, osvojiti lijepu nagradu", zaključuje Vukelić. Festival je danas otvoren od 14 do 19 sati, a sutra i u subotu, od podne do 20 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.