U Zagrebu curio otrovni amonijak, ali nema opasnosti za građane

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

U KRUGU bivše tvornice Zagrepčanka u Heinzelovoj ulici prijepodne je došlo do istjecanja amonijaka, a mjesto curenja raspršenom vodom, tzv. maglom, polijevaju vatrogasci kako se plin ne bi širio, izvjestio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba je u 11,46 sati dobila dojavu o curenju amonijaka u Heinzelovoj 66, a na intervenciju su izašla tri vatrogasna vozila i to zapovjedno, navalno i kemijsko.

Iz ureda Pavla Kalinića oko 16:20 sati izvijestili su da je izmjerena koncentracija amonijaka ispod maksimalno dozvoljene koncentracije stoga ne predstavlja opasnost za građanstvo.
 
Vatrogasci će ostati na terenu i polijevati mjesto curenja plina vodenom maglicom kako se plin ne bi širio. Policija i čuvarska služba Holdinga će osiguravati objekt. Angažirana je i tvrtka koja će napraviti dodatni pregled instalacija.
 
Na terenu su dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Ministarstva zdravlja Uprava za sanitarnu inspekciju, PU zagrebačka, Javna vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba  "dr. Andrija Štampar".
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.