U Barceloni održana misa za poginule u nesreći Germanwingsa

Foto: Hina

OKO 1.500 ljudi prisustvovalo je u ponedjeljak misi održanoj u bazilici Svete obitelji u Barceloni, u znak sjećanja na 150 putnika zrakoplova Germanwingsa koji je 24. ožujka poletio iz Barcelone prema Düsseldorfu, a nakon sat vremena srušio se u francuskim Alpama.

Misi su prisustvovali španjolski kralj Filip VI. i kraljica Letizia, španjolski premijer Mariano Rajoy i državni tajnik za europske poslove ministarstva vanjskih poslova Francuske Harlem Desir te predsjednik Lufthanse Carsten Spohr i direktor Germanwingsa Thomas Winkelmann.

Misa se vodila na nekoliko jezika, a počela je svečanim mimohodom učenika škole smještene nedaleko od Barcelone u kojoj je boravilo 16 njemačkih učenika, žrtava nesreće.

Grupa mladih 24. ožujka poletjela je Germanwingsovim zrakoplovom iz Barcelone, no nikad nije stigla na odredište. Njihovi kolege na oltaru Gaudijeve bazilike zapalili su 150 svijeća, po jednu za svaku žrtvu.

Na misi su sudjelovale i obitelji 50 španjolskih putnika koji su poginuli u nesreći, ali i pedesetak rođaka i prijatelja 72 njemačke žrtve.

Dana 17. travnja misa je održana u Njemačkoj, u katedrali u Kölnu.

Stotinu pedeset osoba poginulo je u nesreći zrakoplova na liniji Barcelona-Düsseldorf, koji je, kako je pokazala istraga, namjerno srušio njemački kopilot Andreas Lubitz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.