Trovanje hranom u Indiji: Ravnateljica škole je u bijegu, roditelji pokopali svoju djecu

Screenshot: YouTube

RAVNATELJICA škole u kojoj su otrovana pa kasnije i umrla djeca nalazi se u bijegu. Šef lokalne policije Sujit Kumar kazao je kako vlasti traže ravnateljicu i njenog supruga kako bi ih ispitali, javlja CNN.

Učenici su odmah nakon prvog zalogaja počeli povraćati, a neki su se i onesvijestili. Hospitalizirano je 25 osoba, a među njima je bilo 24 učenika te kuharica čija se uloga u ovom zločinu još mora odrediti.

Ministar obrazovanja države Bihar, P.K. Shahi kazao je kako su djeca otrovana insekticidom koji je bio u hrani. Shahi je kazao kako je kuharici bila sumnjiva kvaliteta ulja koje je koristila za pripremu hrane, no ravnateljica joj je naredila da u njemu sprema hranu.

Kuharica je odbacila te navode u intervjuu koji je dala u bolnici. Kazala je kako nije primijetila ništa sumnjivo u ulju.

BBC javlja da je pokopano 19 od 22 djece. Ljutiti roditelji žele da ovi grobovi budu podsjetnik da su djeca umrla zbog državne nebrige.

Besplatni školski obroci svaki dan hrane 120 milijuna djece u 1,2 milijuna škola u Indiji. Program je pokrenut kako bi se povećao broj djece u školama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.