Trogodišnjak iz Srbije čekićem udario 18-mjesečnu sestricu i teško je ozlijedio

DJEVOJČICA iz Bora, stara 18 mjeseci, sjedila je na krevetiću kada je njezin trogodišnji brat, igrajući se, dohvatio čekić sa stola, zamahnuo i udario sestricu u glavu. Djevojčica je vrišteći pala s krevetića, a majka, koja je na trenutak ostavila djecu i otišla do kupaonice, dotrčala je do sobe, podigla kćeri i noseći je u naručju otrčala do bolnice. Drama se, kako piše Alo, odvila u utorak ujutro.

"Djevojčica je zadobila prijelom tjemene kosti lubanje te otekline na mozgu. Majka je dijete donijela na odjel pedijatrije, odakle je prebačeno na dječju kirurgiju. Dječji kirurg je pregledao djevojčicu i sanirao ranu i uputio je na neurokirurgiju", kazalo je zaposlenik borske bolnice.

Međutim, majka nije poslušala nalog liječnika, već je dijete odnijela kući. Stavila je djevojčicu na spavanje, ali se ona probudila oko 15 sati i počela povraćati. Pala je u nesvijest, pa ju je majka opet odvela u bolnicu.

"Dijete je primljeno zbog pospanosti, povraćanja i nesvjestice. Napravljen je CT glave koji je pokazao da djevojčica ima prijelom tjemenih kostiju lubanje te otekline mozga", kazao je dr Goran Joksimović, načelnik Odjela kirurgije ZC Bor. Dr. Joksimović je odmah majku i dijete uputio na daljnje liječenje na Odjel neurokirurgije u Tiršovoj u Beogradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.