Traženi slovenski bjegunac Časar mogao bi biti i u Hrvatskoj

Screenshot: Wikipedia

NEKADAŠNJI direktor Luke Koper Robert Časar već osam mjeseci nalazi se na bijegu, nakon što je osuđen na 5 godina i 9 mjeseci zatvora zbog korupcije i zloporabe položaja, a postoje indicije da policija temeljem međunarodne suradnje "zatvara krug" gdje bi se on mogao nalaziti, navode u srijedu slovenski mediji.

Za Časarom je raspisana međunarodna tjeralica i izdan europski uhidbeni nalog, a kao jedna od zemalja u kojoj bi se mogao nalaziti spominjala se i Hrvatska. Slovenska televizija objavila je da je po nekim informacijama on u posljednje vrijeme navodno viđen u jednoj južnoameričkoj državi.

"Dobili smo i provjerili više informacija o tome gdje bi se tražena osoba mogla nalaziti, a surađujemo i sa stranim organima sigurnosti koji su nam posredovali određene konkretne podatke", priopćila je policija koja više ne želi otkrivati zbog interesa istrage.

Časar je iz zemlje pobjegao neposredno prije izricanja presude. Nedavno su mu se, kako se pretpostavlja u inozemstvu pridružili supruga koja je dala otkaz u poduzeću u kojemu je radila, te djeca koja se nisu pojavila u školi na početku nastave.

Slovenski mediji navode da je nekoć ugledni gospodarstvenik, koji se najčešće spominjao kao kadar blizak Slovenskoj demokratskoj stranci (SDS) bivšeg premijera Janeza Janše, očito "dobro pripremio teren" za uspješno skrivanje u inozemstvu jer je prije izricanja presude često putovao u strane zemlje, ali da je teško vjerovati da će se uspjeti skrivati 20 godina, koliko bi bilo potrebno da njegova presuda uđe u zastaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.