Trajekti sa zadarskih otoka uskoro pristaju u Gaženici

Ilustracija: FAH

NA SASTANKU s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Sinišom Hajdašem Dončićem načelnici općina Kali, Kukljice, Preka, Tkona i Pašmana dogovorili su se danas da će od 30. ožujka trajektne veze sa zadarskim otocima završavati u novoj luci Gaženici u Zadru.

Dogovorili su se da će se sve trajektne veze sa zadarskog Poluotoka 30. ožujka 2015. prebaciti u Gaženicu, u skladu s Odlukom Vlade o učestalosti putovanja. Tog dana bit će uspostavljena brodska veza 409 Zadar (Ošljak) – Preko s osam dnevnih polaznih i povratnih putovanja u grad Zadar na Poluotok.

Prijedlog plovidbenog reda za brodsku i trajektnu vezu bit će usklađen najkasnije za dva tjedna. Dodatnom analizom prometa utemeljenom na stvarnim pokazateljima u sljedeća dva mjeseca razmotrit će se mogućnost prilagodbe stvarnim potrebama na obje veze, brodskoj 409 te 431 - trajektnoj vezi Zadar (Poluotok) - Preko.


Kako je navedeno u priopćenju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, radi "skrbi o interesima otočana, navedenim dogovorom" to ministarstvo provodi sve odluke Vlade RH.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.