Torcidaš pravomoćno oslobođen: Nitko ne odgovara za plakat "Srbe na vrbe"

Foto: Arhiva

ŽUPANIJSKI sud u Splitu potvrdio je nepravomoćnu oslobađaju presudu torcidašu Antoniju Vujčiću, koji se našao na udaru Državnog odvjetništva zbog plakata "Srbe na vrbe" koji je u srpnju 2010. godine na Pujankama dočekao srpsku Davis cup reprezentaciju.

Unatoč tome što su u Vujčićevom mobitelu nađene fotografije spornog plakata te članova skupine Hajduk Jugend, sud je prihvatio argumentaciju branitelja Jadrana Franceschija kako nema dokaza da je njegov klijent izvjesio plakat na nadvožnjaku iznad sjevernog ulaza u Split. 

Osuđen na četiri mjeseca zatvora pa oslobođen

Vujčić je, interesantno, na prvom suđenju bio osuđen, i to na zatvorsku kaznu od četiri mjeseca. Sudac Dinko Mešin poručio mu je kako je osramotio sebe i obitelj, ali i grad i državu. Nije povjerovao Vujčiću, koji se branio da je slučajno naišao i fotografirao izradu plakata.

Županijski sud presudu je, međutim, ukinuo i vratio predmet na ponovno suđenje, ali drugom sucu. Procijenilo se, naime, da sudac Mešin svoju odluku neće promijeniti.

Splitski sud nikoga nije kaznio za Srbe na vrbe

Sutkinja Marisa Matić dvaput je oslobađala Vujčića, no prva presuda joj je pala zbog tehničke omaške. Nije ispitala majku okrivljenog koja je privilegirani svjedok. U ponovljenom postupku, ispravljen je i taj sitan detalj te donijeta identična presuda koja je ovih dana i potvrđena. Tako na kraju, za Srbe na vrbe nitko neće odgovarati. Osim Vujčića, nije bilo prijavljenih za plakat. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.