Svilanu će suditi za mito: Optužuju ga da je od Šelebajeve Core Medije dobio 262 tisuće eura

OPTUŽNO vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem suca Željka Horvatovića danas je iza zatvorenih vrata prihvatilo optužnicu protiv direktora programa Nove TV Siniše Svilana.

Svilana tužiteljstvo tereti da je od direktora produkcijske tvrtke Core media Vladimira Šelebaja Selliera primio 262 tisuće eura mita. Svilan je, prema optužnici, primao mito pune tri godine kako bi se na Novoj TV prikazivale emisije u produkciji tvrtke Core media - 1 na 1, U sridu, Istraga, Interijeri i Rekonstrukcija.

"Radi se o kaznenom djelu primanja mita u gospodarskom poslovanju. Šteta koja se procijenjuje optužnicom je u visini od 262 tisuće eura. Procedura koja dalje ide, predmet redovno ide u rad nekom od sudaca koji će biti predsjednik Vijeća. On će provesti raspravu i donijeti konačnu odluku u ovom predmetu", rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić. To se, kaže Devčić, može očekivati relativno brzo, poštivajući zakonske rokove.

Svilanov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković je nakon izlaska iz sudnice rekao da se nije raspravljalo o krivnji njegova klijenta i da će svoju taktiku iznijeti na pripremnom ročištu. Prema optužnici Svilan je "guranje" projekata Core Medije uvjetovao sa isplatom tisuću eura po emisiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.