Sutra u Drenovcima počinje interventni otkup stoke

Ilustracija: Wikipedia

MINISTARSTVO poljoprivrede sutra u Drenovcima započinje interventni otkup stoke s poplavljenog područja županjske Posavine, a do sada su se na javni poziv za interventni otkup prijavila 72 proizvođača s 838 komada stoke različitih vrsta.

Tijekom tjedna će se obavljati prvo otkup krupne stoke (telad, krave, tovna junad), a potom će uslijediti i otkup ostalih vrsta (svinje, koze, ovce i slično), navodi se u današnjem priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Ministarstvo je 20. lipnja objavilo javni poziv za interventni otkup stoke s poplavljenog područja.

Naime, službe Ministarstva utvrdile su da kod pojedine stoke dolazi do gubitka težine, zbog čega je otvorena mogućnost interventnog otkupa stoke u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, podsjeća se u priopćenju.

Ministarstvo je danas također objavilo da će, odlukom ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, na poplavom zahvaćenim područjima županjske Posavine i dalje biti prisutni predstavnici Ministarstva poljoprivrede kao i svih potrebnih službi i agencija iz nadležnosti Ministarstva kako bi bili na usluzi poljoprivrednicima savjetom i uputom.

U razdoblju od 8. srpnja do 1. kolovoza će utorkom i petkom, u vremenu od 10 do 18 sati, dodatno na usluzi poljoprivrednicima i stanovništvu biti dužnosnici ili visoko rangirani državni službenici, napominje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.