Sutra odluka o novom predsjedniku Sabora: Šprema će naslijediti Leko

SDP ĆE sutra koalicijskim partnerima predložiti Josipa Leku za mjesto predsjednika Sabora, izjavio je nakon sastanka kluba zastupnika SDP-a Ivan Dragovan.

Dragovan je potvrdio da je aktualni v. d. predsjednika Leko koalicijski izbor za nasljednika preminulog Borisa Šprema, dok će za mjesto potpredsjednice biti predložena Dragica Zgrebec. Očekuje da će Leko sutra biti izabran za novog predsjednika Sabora.

"Danas smo na Klubu SDP-a donijeli odluku, odnosno potvrdili odluku da ćemo sutra s koalicijskim partnerima Hrvatskom saboru za izbor novog predsjednika predložiti kolegu Josipa Leku. Isto tako, da ćemo zajedno s koalicijskim partnerima, Hrvatskom saboru sutra za potpredsjednicu predložiti Dragicu Zgrebec", istaknuo je Dragovan te dodao: "Sutra ćemo na sjednici uvrstiti te dvije točke dnevnog reda i to će biti na početku prve dvije točke dnevnog reda", poručio je Dragovan.

Marija Lugarić se vraća u saborske klupe


Na čelu Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav Leku će zamijeniti Peđa Grbin. Dragovan je potvrdio i da se Marija Lugarić s mjesta zamjenice ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića vraća u zastupničke klupe.

"S obzirom da je pokojni Boris ostvario izvorni mandat najvjerojatnije će se kolegica Marija Lugarić vratiti nazad u saborske klube iz razloga što je ona bila dobra i odlična zastupnica i mislim da se treba vratiti nazad u tim. To nema nikakvog razloga sa situacijom u Ministarstvu, nego jer je njezin povratak uvjetovan nesretnim okolnostima koje su se dogodile, a to je da je Boris preminuo", kazao je Dragovan.

Demantirao je da su razlog razmirice oko povlačenja prijedloga Zakona o znanosti za koji Dragovan vjeruje da će uskoro u proceduru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.