Sudnica u SAD-u, poprište tragedije: Troje ljudi smrtno stradalo u pucnjavi

Screenshot: Delaware News

PREMA za sada neslužbenim podacima, najmanje tri osobe ubijene su danas u pucnjavi koja se dogodila u američkom gradu Wilmingtonu kada je 46-godišnjak upao u sudnicu i počeo pucati. Kako donose lokalni mediji u saveznoj državi Delaware, 45-godišnji David T. Matusiewicz pucao je u svoju bivšu suprugu 39-godišnju Christine Belford te još jednu osobu te ih na mjestu usmrtio. Policija je nakon pucnjave likvidirala napadača koji je uspio raniti dva policijska službenika. 
 
Matusiewicz je proveo tri godine u zatvoru  zbog otmice svoje tri kćeri, a nakon izlaska iz zatvora sredinom prošle godine, zabranjeno mu je da viđa djecu i bivšu suprugu. 
 
Lokalne vlasti nisu objavile kojim povodom je ubijena bila danas na sudu i je li riječ o procesu koji bi bio vezan uz skrbništvo nad djecom. 
 
Pretpostavlja se kako će i ova pucnjava u SAD-u dodatno razbuktati polemiku o pooštravanju zakona koji reguliraju kupovinu i nošenje oružja. Uz snažno protivljenje oružanog lobija na čelu s Nacionalnom udrugom za oružje, predsjednik Barack Obama najavio je zabranu na prodaju automatskog oružja i uvođenje rigoroznijih provjere potencijalnih kupaca oružja.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.