Sud oslobodio Maju Miletu: Prijavila šefa makarske policije iz opravdanog društvenog interesa

Foto: makarska-hr.com

SPLITSKI Općinski sud oslobodio je zviždačicu Maju Miletu, koju je šef policijske postaje u Makarskoj Hrvoje Boban tužio za klevetanje. Predmet postupka bila je zapravo predstavka Maje Milete Ravnateljstvu policije. Požalila se na rad i navike načelnika Bobana.

"Iskače s prvog kata iz stana ljubavnice na parkirano vozilo i čini materijalnu štetu..."

Njega je, pak, zasmetalo što je Mileta u očitovanju Ravnateljstvu napisala sljedeće: 

"Načelnik Boban mi je bez sudskog naloga poslao svoje djelatnike da mi uzmu iskaz radi navodnog remećenja reda i mira. Nakon par dana istom tom Bobanu u postaju upadaju specijalci i odvode mu korumpirane djelatnike. Načelnik Boban svakodnevno službenim vozilom čini prekršaje po magistrali i isto koristi za privatne svrhe, čime čini više prekršaja i kaznenih djela. Ne dolazi uredno na posao, a naplaćuje dnevnice. Sve njegove troškove plaćamo mi, porezni obveznici. Iz medija je vidljivo da isti nepropisno parkira, a po saznanju građana u Omišu iskače kroz prozor s prvog kata iz stana svoje ljubavnice na parkirano vozilo Renault, bježeći od njezinog muža, pri čemu pravi materijalnu štetu na parkiranom vozilu u neposrednoj blizini kafića, što promatra veći broj Omišana."

Ukazivanje na nepravilnosti u radu policije zaštita je opravdanih društvenih interesa

Sud je, pak, zaključio da Maja Mileta nije imala namjeru klevetati, već je postupala u zaštiti opravdanih društvenih interesa, tako što je htjela ukazati na nepravilnosti u radu PP Makarska. Prije prijave Ravnateljstvu policije, Mileti je dostavljena i anonimna predstavka na rad Hrvoja Bobana. Nije imala razloga ne povjerovati u istinitost navoda u prijavi, zaključila je sutkinja Višnja Strinić.

Mileta je na suđenju navela kako se ne smatra krivom te da nisu točni navodi tužbe da je počinila kazneno djelo klevetanja. Pojasnila je kako je postupala kao običan i savjestan građanin koji je uhvatio kradljivca na djelu te je zbog toga dobila prekršajnu prijavu. Oslobođena je u prekršajnom postupku. Potvrdila je i da je uputila predstavku Ravnateljstvu, no radilo se o predstavci Bobanovih kolega pa je tako nije i osobno napisala. Kazala je kako nije imala namjeru naštetiti Bobanu, ali da joj nije svejedno kakvi ljudi vode grad.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.