Studentski prosvjedi u Banja Luci: Mile, lopove izađi vani!

Foto&Video: www.6yka.com

"MILE lopove, izađi vani", povik je koji se mogao najčešće čuti na prosvjedima studentata u Republici Srpskoj i to u Banja Luci. Naime, studenti i mladi ljudi okupili su se danas ispred zgrade Vlade Republike Srpske u Bosni i Hercegovini gdje su glasnim zviždanjem i pozivima Miloradu Dodiku izrazili nezadovoljstvo ne samo studentskim standardom nego i općim stanjem u zemlji. 

"Uključite mozak, isključite RTRS", "Kada ćemo, ako nećemo sada", "Tko će, ako nećemo mi", "Smeta im što studiram", samo su neki od napisa kojeg su danas nosili studenti, a kojima se pridružio i velik broj građana. Prema napisama lokalnog portala 6yka.com bilo je više od 1500 prosvjednika. 
 
 
"Krajnje je vrijeme da se krene u konačni obračun s kriminalom i korupcijom" Od tog zahtjeva nikada nećemo odustati", naglasio je danas predsjednik Unije studenata RS Nikola Dronjak. Iako je bilo najava da bi policija mogla intervenirati posebno nakon zabrane okupljanje ispred Vlade RS u Banja Luci, to se danas nije dogodilo. Štoviše, policija je s udaljenosti nadgledala prosvjede, no nije bilo intervencija. 
 
"Studenti se bune i zbog loših uvjeta unutar doma, sanitarni čvor je veoma loš. Zalažemo se i za manje školarine i borimo se za bolje uvjete studiranja. Nadamo se da ćemo postići nešto današnjim protestima“, rekao je danas Aleksandar Ilić, student i jedan od prosvjednika. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.