Što se događa u Zagrebu? U samo nekoliko sati opljačkana banka i pokušaj pljačke pošte!

Foto; Goran Stanzl7Pixsell, Google maps

DVOJICA nepoznatih pljačkaša pokušala su jutros oko 7 sati opljačkati poštu u Zagrebu, a policajci koji su ih pokušali uhvatiti ispalili su hitce u zrak tražeći pomoć kolega.


Policija je kratko izvijestila da nitko nije ozlijeđen, a oštećena su prozorska stakla na obližnjoj zgradi na Trgu Stjepana Konzula na Peščenici.

Samo nekoliko sati kasnije nova pljačka! Oko 11 sati u Heinzelelovoj ulici u Zagrebu opljačkana je poslovnica RBA banke. Razbojnici nisu bili naoružani već su zaposlenicima zaprijetili nepoznatim predmetom i uporabom tjelesne snage.

Na mjestu zločina u tijeku je očevid, nakon kojega bi trebalo biti poznato više informacija.

Val pljački u Zagrebu

Jučer je opljačkana banka u Koledinečkoj ulici. Naoružani razbojnici pobjegli su sa, zasad, nepoznatom količinom novca. Potraga za počiniteljima je u tijeku.

U proteklih tjedan dana u Zagrebu je opljačkano više kladionica, pošti i banaka. Razbojnici koji su pljačkali većinom su bili naoružani vatrenim oružjem. Srećom, nitko nije ozlijeđen, no niti jedan razbojnik još nije pronađen.

Opljačkane su kladionica u Španskom, kladionica na Črnomercu, Hrvatska pošta na Britancu te na Srednjacima te mnoge trgovine.

8. veljače oko 23,55 u Novom Zagrebu, Froudeova, dvojica su nepoznatih maskiranih počinitelja počinila razbojništvo u poslovnici igara na sreću nad 30-godišnjom zaposlenicom prijeteći vatrenim oružjem. Otuđili su nekoliko desetaka tisuća kuna.


U subotu, 8. veljače oko 7,30 sati u Susedgradu, Ivane Brlić Mažuranić,  nepoznati je maskirani  počinitelj u poslovnici za otkup plemenitih metala, uz verbalnu prijetnju, počinio razbojništvo nad 30-godišnjom zaposlenicom te otuđio novac i nakit. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.

Taođer 8. veljače oko 7,25 sati na Peščenici, Svetice,  nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 20-godišnjom zaposlenicom trgovine i otuđio više tisuća kuna.

6. veljače oko 8,35 sati, Trešnjevka, Ozaljska, u poslovnicu za otkup plemenitih metala, nepoznati je počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 24-godišnjom zaposlenicom te otuđio nakit i novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.