Stara Gradiška: U obiteljskoj kući pronađen arsenal oružja

Foto: Index

U OBITELJSKOJ kući u Staroj Gradiški slavonsko-brodska policija pronašla je jučer tri ručna bacača raketa tzv. zolje, tri eksplozivna punjenja za ručni raketni bacač "osu", pet ručnih bombi, automatsku pušku "špagin", poluautomatsku pušku, protuavionski metak, tri vojne bajunete i 1920 komada puščanog streljiva.

Premetačina je obavljena na temelju naloga slavonskobrodskoga Županijskog suda zbog sumnje da 62-godišnji muškarac ilegalno posjeduje oružje i eksplozivne tvari. Slavonsko-brodska policijska uprava tim je povodom održala i izvanrednu konferenciju za novinare, a glasnogovornik Antun Jakobović je rekao da je policija i na području Nove Gradiške od 48-godišnjaka oduzela poluautomatsku vojnu pušku.

"Manje oružja - manje tragedija"

Jakobović je podsjetio da još traje akcija "Manje oružja - manje tragedija" te je pozvao građane koji imaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva da ih što prije predaju policiji.

Član ekipe Policijske uprave za pronađeno oružje i eksplozivne naprave Darko Junetić upozorio je građane koji posjeduju oružje koje moraju predati da ga ne miču s mjesta na kojemu je trenutačno.

"Oružje ondje stoji i 20 godina, a zbog neprimjerenog načina skladištenja, može biti oštećeno", istaknuo je Junetić.

Građani s područja Brodsko-posavske županije u prvih devet mjeseci ove godine policiji su dragovoljno predali 564 komada vatrenog oružja i 20.526 komada streljiva te 2,2 kilograma eksploziva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.