Srpski policajci od izbjeglica u vlaku tražili mito

Foto: Hina

NEKOLIKO pripadnika policije tražilo je od izbjeglica da napuste vlak koji je od Beograda vozio za Budimpeštu te da im pokažu neke papire iako su izbjeglice imale uredno kupljene karte. Ovi su to odbili te su u vlaku proveli više od šest sati.

Vlak koji je iz Beograda vozio izbjeglice prema Budimpešti zaustavio se nedaleko Subotice gdje su policajci tražili od izbjeglica da im pokažu neke papire, piše b92 pozivajući se na jednog stranog novinara koji je cijelo vrijeme bio s izbjeglicama.

Naime, kako je on izvijestio, na nekoj od stanica prije Subotice dva policajca su ušla u vlak i tražili papire od izbjeglica. Međutim, nakon što su im izbjeglice pokazali papire, policajci su rekli kako papiri ne vrijede jer nemaju neke markice, te su od njih tražili da im plate po 50 eura naglasivši da ne govore nikome ništa.

Nakon toga, toj istoj grupi izbjeglica oko tri sata ujutro u Subotici je zabranjen nastavak puta prema Budimpešti iako imaju karte. Prema izvoru spomenutog portala, ljudi su bili uplašeni jer su se bojali da će morati pješačiti prema Mađarskoj, a među njima je bilo mnogo djece.

Ipak, u deset sati svi su se ukrcali na autobus za Horgoš, mjesto u Vojvodini na granici Srbije i Mađarske.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.