Spomenik pape Ivana Pavla II u Sarajevu oštećen jer su mladići htjeli s kipom napraviti selfie

Foto: klix.ba

DANAS u ranim jutarnjim satima oštećen je spomenik papi Ivanu Pavlu II ispred katedrale Srca Isusova, a policijska patrola primijetila je oštećenje jutros u 4.30 sati, javlja klix.ba.

Vandali su oštetili donji dio papinog štapa.

MUP Kantona Sarajevo radi se na pronalasku počinitelja.

Spomenik je otkriven 30. travnja prošle godine, te od tada predstavlja turističku atrakciju i simbol katolika.

Podsjetimo, posjet pape Franje Bosni i Hercegovini planiran za 6. lipnja

Kip oštećen jer su mladići radili selfie?

Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA) objavila je pak kako je na video snimkama s kamere postavljene u blizini katedrale jasno vidljivo da mladići koji su prouzroočili oštećenje nisu imali nikakvih loših namjera.

Na snimku su vidi kako je nekoliko mladića pokušalo napraviti selfie snimke uz spomenik a jedan od njih je previdjevši stepenice na povišenom postolju Papinog kipa počeo padati te se nehotice uhvatio za Papin štap koji se tom prigodom u donjem dijelu otkinuo.

KTA ističe kako su se brojni turisti i prolaznici nastavili fotografirati pred Papinim spomenikom koji je Sarajlijama posebno drag.

Rektor katedrale monsinjor Ante Meštrović je zahvalio policijskim djelatnicima na otvorenosti i suradnji te na sebe preuzeo brigu da taj dio štapa čim prije bude ponovno vraćen na njegovo mjesto, navodi KTA.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.