Splitski sud ostao dosljedan: Pala nova oslobađajuća presuda za "Srbe na vrbe"

Foto: Index

TORCIDAŠ Antonio Vujčić ponovno je oslobođen optužbe za izradu i postavljanje plakata "Srbe na vrbe", koji je u srpnju 2010. godine dočekao na Pujankama srpsku Davis cup reprezentaciju.

Vujčića je sutkinja Marisa Matić već oslobodila, no predmet je vraćen na ponovno suđenje zbog tehničke omaške. Naime, sutkinja nije na prethodnom suđenju ispitala majku optuženog, koja je privilegirani svjedok. Majka je ispitana u ponovljenom suđenju te je donijeta identična presuda.

Nema dokaza?

Zanimljivo je možda da je Vujčiću prije sutkinje Matić za ovo kazneno djelo sudio sudac Dinko Mešin. On je bio uvjeren da je Vujčić kriv te mu je dao četiri mjeseca zatvora. Kako je bilo evidentno da sudac Mešin svoj stav neće promijeniti, slučaj je dodijeljen drugom sucu, tj. sutkinji Marisi Matić.

Vujčić je oslobođen premda su u njegovom mobitelu nađene razno razne inkriminirajuće fotografije skupine Hajduk Jugend. Branitelj Jadran Franceschi upozorio je da nema dokaza da je Vujčić izrađivao i postavljao plakat. Tu argumentaciju je prihvatio Županijski sud u Splitu odlučujući po žalbi na osuđujuću presudu suca Mešina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.