Splićaninu banka nabila 30 tisuća kuna kamata, prodaje bubreg da plati!

JEDAN Splićanin došao je na originalnu ideju kako da podmiri dug banci koji je sa 6 tisuća kuna nakon 14 godina narastao na čak 36 tisuća kuna! Račun mu je blokiran, završio je na crnoj listi i nijedna banka ne želi mu dati novi kredit pa se dosjetio da proda - bubreg! 

Nesretni Splićanin porijeklom je iz Slavonije. Podstanar je, supruga mu ne radi, radi u trgovini, a primanja su mu ispod državnog prosjeka i uz sva izdvajanja ne preostane mu ni lipa za povrat duga. Djecu nema, jer ih nema čime prehraniti.

"Dajem bubreg za 10 tisuća eura"

"Pitao sam najesen koliki je dug. Bio je 32 tisuće kuna. Nedavno sam opet bio u banci. Narastao je na 36 tisuća kuna! Pitam se ja kamo to vodi. Do jeseni, dug će biti 40 tisuća kuna! Jedini izlaz mi je prodaja bubrega. Dao bih ga za 10 tisuća eura. Inače, nisam se raspitivao koliko se za bubreg može dobiti. Naprosto, ja drugog izlaza nemam", kaže očajni Splićanin.

"Ne tražim milostinju, samo pozajmicu kojom bi riješio svoje probleme. Ne vidim nikakav drugi način da se izvučem iz ove situacije. Žena mi zna da želim prodati bubreg. Bespomoćna je i zgrožena", kaže nam naš sugovornik.

Prodaja bubrega i ostalih organa nezakonita

Miro Bogdanović, poznati splitski kuhar, inače, predsjednik Udruge bubrežnih bolesnika splitske županije, upozorio je kako je nakana njegovog sugrađanina da proda bubreg - nezakonita! Kazna iznosi i do 100 tisuća kuna.

Inače, prodaja bubrega u nemogućnosti rješenja teške životne situacije, vrlo je česta kod nas. Vlado Vilušić, doseljenik iz Zenice, prije 10-ak godina obilazio je novinske redakcije također nudeći bubreg na prodaju kako bi riješio stambeno pitanje. Bubreg nije prodao, ali je zabio nož u srce socijalnom radniku Jakovu Kudriću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.