Splićani prozivaju Keruma zbog Zapadne obale: "A gdje ćemo parkirati?"



"GDJE će se na Zapadnoj obali parkirati invalidne osobe, stanari, zaposlenici i posjetitelji?", otvorenim pismom upitali su gradsku upravu stanari splitske Obale kneza Branimira.

Naime, GUP-om Grada Splita i Programom natječaja za Zapadnu obalu propisano je da se stanarima mora osigurati dovoljan broj parkirnih mjesta. Na Zapadnoj obali ranije je bilo 80-ak parkirnih mjesta uz cestu.

Danas nema ni jednog. Ali zato ima 42.000 kvadrata javne površine i 75 stambenih jedinica, te poslovnih prostora. Gdje bi stanari i posjetitelji trebali parkirati, Željka Keruma i njegove pobočnike ne zanima.

"Pisali smo Gradu Splitu, predlagali rješenja, ali umjesto traženog sastanka naišli smo na bahatost  i ignoriranje", tvrde stanari Obale kneza Branimira.

"Zapadna obala uređuje se našim novcem, imamo pravo na odgovore"

Također podsjećaju da je GUP-om propisano sljedeće: "Visok stupanj javnosti i demokratske kontrole procedure u svim fazama realizacije, dostupnost informacija, javnost rada i puno sudjelovanje svih urbanih aktera (nevladine udruge, strukovne organizacije, mjesna samouprava i zainteresirani građani)".

"Apsolutno ništa od ovoga nije ispoštovano. Zapadna obala uređuje se našim novcem. Novcem građana ovoga grada. Građani su, dakle, investitori pa kao takvi imamo pravo na odgovore. Tražimo hitan odgovor i rješenje ove neodržive situacije suprotne ne samo prostorno-planskoj dokumentaciji nego i zdravom razumu", poručuju stanari.

Preuređenje Zapadne obale jedini je relevantan gradski projekt u Kerumovom mandatu. Splitskom gradonačelniku ovaj projekt je posebno bitan, s obzirom da se uređuje obala ispred njegovog hotela Marjan. U uređenje Zapadne obale Kerum je već ulupao oko 80 milijuna kuna gradskog novca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.