Slučaj HGK: Zdenka Peternel sedam sati iznosila svoju obranu

Foto: HGK

ZDENKA PETERNEL, pročelnica Vidoševićevog ureda, provela je danas u sjedištu zagrebačkog tužiteljstva skoro sedam sati iznoseći svoju obranu. Peternel je u istražnom zatvoru završila prije gotovo dva mjeseca kada je uhićena zajedno s Igorom Premilovcem i Davorom Komeričkim. Osumnjičeni su da su više od šest godina izvlačili novac iz Hrvatske gospodarske komore.

"Moja klijentica iznijela je detaljnu obranu, te se očitovala o svim navodima koji još se istražnim nalogom stavljaju na teret. Ne mogu sada komentirati što je točno izjavila, no uvjeravam vas da nikoga nije štedjela", izjavio je za Novi list Davor Budin, odvjetnik Zdenke Peternel.

Budin je kazao kako je uvjeren da je Peternel svojim iskazom pridonijela daljnjem istraživanju tijeka novca. Kazao je i kako će tražiti da se njegova klijentica pusti iz zatvora.

Sklapala fiktivne ugovore

Peternel je osumnjičena da je zajedno s dvojicom suosumnjičenika iz Komore izvukla više od 32 milijuna kuna, od čega je gotovo 29 milijuna zadržala za sebe. Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenki Peternel i Komeričkom istražni je zatvor odredio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i uništenja dokaza te ponavljanja nedjela, dok se Premilovac brani sa slobode.

Peternel se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave, a Komerički i Premilovac za poticanje na te zlouporabe. Navodno je još sredinom 2005. godine osmislila način isplaćivanja novca sklapanjem fiktivnih ugovora za usluge koje nisu nikada objavljene.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.