Slobodnu Dalmaciju Print otjerao u predstečajnu, a Baldasar ga nagradio Nadzornim odborom Stanouprave

Screenshot: HRT

VIJEST da je Slobodna Dalmacija Print zatražila predstečajnu nagodbu nije iznenadila Splićane, budući da je Index još potkraj prošle godine pisao o problemima te firme koja se izdvojila iz Slobodne Dalmacije nakon što ju je preuzeo Stipe Mađor. Radnici su prijetili štrajkom, nezadovoljni poslovnim potezima i neisplatom plaća.

Nešto prije, Stipe Mađor je u novoj kadrovskoj križaljci nove SDP-ove vlasti osvanuo u Nadzornom odboru Stanouprave, gradske tvrtke koja upravlja zgradama, i to zajedno s Dragom Davidovićem, glavnim savjetnikom splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

"Bio je uz nas tijekom kampanje"

Kako se Mađor, koji je svoju tvrtku otjerao u predstečajnu nagodbu, našao u Nadzornom odboru Stanouprave, pitali smo gradonačelnika.

"Bio je uz nas tijekom kampanje", kazao je Baldasar. Tvrdi da Mađor nije financijski potpomogao kampanju. 

"On je gospodarstvenik pa mi se činilo logičnim povjeriti mu mjesto u Nadzornom odboru Stanouprave", pojasnio je Baldasar.

Baldasar poslušao lošu preporuku

O problemima u Slobodnoj Dalmaciji Printu nije znao, kaže da je prihvatio preporuku suradnika.

Preporuka, čini se, ipak nije bila na mjestu.

"A vidim i ja. Provjerit ću situaciju, ako bude trebalo i povući određene korake", kazao je Baldasar, koji se lani nakon preuzimanja vlasti sastao s Ninom Pavićem. O Mađoru nisu govorili, već o poslovnim planovima sa zgradom u kojoj je nekoć redakciju imala Slobodna Dalmacija prije preseljenja u Dugopolje 2008. godine.

Pitanje odabira

Splitski gradonačelnik kazao je nedavno kako preuzima političku odgovornost za zapošljavanja i postavljanje svojih ljudi u upravna vijeća i nadzorne odbore gradskih firmi. Među onima koji su mu dali glas za četiri godine mandata ima sigurno i onih koji postavljaju pitanje odabira koji ne korespondira s dobrim, već naprotiv lošim poslovnim rezultatima. Baldasaru je u slučaju Mađora bilo dovoljno što je bio uz njih, a kako mu stoji firma, nije mu bilo bitno.  

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.