Skandal u SAD-u: Gradonačelniku Hrvatu namjerno stvarali probleme i nazvali ga Srbinom

Screenshot: YouTube

GRADONAČELNIK američkog grada Fort Lee, Mark Sokolich, našao se u središtu političke afere. Američki Hrvat postao je žrtva spletki jer je odbio podržati guvernera New Jerseyja na izborima, a članovi tima guvernera Chrisa Christieja odlučili su navući bijes građana na Sokolicha.

Zamjenica šefa kabineta Chrisa Christieja, Anne Kelly, poslala je poruku Davidu Wildsteinu, djelatniku Port Authorotyja. "Vrijeme je za malo prometnih problema u Fort Leeju", napisala je Kelly na što je Wildstein odgovorio: "Razumijem".

Tvrtka Porth Authoroty zadužena je za upravljanje prometom u državama New York i New Jersey, a Wildstein je iskoristio svoju poziciju i prouzročio prometni kaos zatvorivši dva traka na mostu George Washington. Zatvaranje dva traka dovelo je do velikih gužvi na jednom od najprometnijih mostova u zemlji.

Sokolich traži ispriku

Sokolich je sumnjao da se radilo o osveti jer nije podržao Christieja, no bez dokaza nije izlazio u mediji.

"Kada sam doznao da je riječ o namjernom potezu, nisam mogao vjerovati da bi netko mogao ugroziti dobrobit jedne zajednice. Zahtijevamo ispriku i tražimo da se netko obrati ljudima koji su dugo čekali hitnu pomoć. Moraju se ispričati i obiteljima koje nisu stigle odvesti djecu u školu. Moraju i nadoknaditi sve troškove koji su nastali zbog te situacije", izjavio je Sokolich za Huffington Post. 

Ubrzo su u javnost procurili i novi e-mailovi u kojima Wildstein piše kako će ta gužva biti "težak studeni za malog Srbina". Sokolich mu je odgovorio da je on Hrvat te da je izjava uvredljiva za Srbe.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.