Skandal potresa KBC Split: Na patologiji zamijenili mrtve bebe

NEVIĐENI skandal potresa splitski KBC. Na Patologiji su prošlog tjedna zamijenili dvije mrtve bebe. Obitelji s Hvara kazali su da je njihova beba pokopana u sinjskom kraju. Šokirani roditelji prijavit će slučaj Državnom odvjetništvu, a istragu je najavio i ministar zdravstva Rajko Ostojić, koji je već ocijenio da splitska bolnica radi u nemogućim uvjetima.

Pogriješio tehničar?

Kako je do zabune došlo nije najjasnije. Čini se da je u pitanju greška dežurnog tehničara, koja se otkrila kada je u četvrtak obitelj s Hvara došla po tijelo mrtve bebe.

Ravnatelj bolnice dr. Duje Marasović nije bio dostupan za komentar, a šef Upravnog vijeća Marijan Cesarik obećao nas je izvijestiti o tome što će poduzeti čim mu završi sastanak.

Obitelj s Hvara tražit će ekshumaciju, a protiv bolnice će podnijeti tužbu

U splitskom Državnom odvjetništvu tvrde da prijavu obitelji s Hvara još nisu zaprimili. Obitelj je najavila da će zatražiti ekshumaciju kako bi mogli pokopati bebu na Hvaru. Tužit će bolnicu i tražiti naknadu štete. Slučaj zasad vodi splitska policija, koja je izuzela svu potrebnu dokumentaciju, kako bi tužilaštvu podnijelo izvješće o ustanovljenom.

Interna istraga

Index je porazgovarao sa šefom Zavoda za patologiju Šimunom Anđelinovićem. "Želim se u ime Zavoda i KBC-a ispričati obiteljima. Iskreno žalimo zbog ove zabune i nadamo se da ćemo na neki način naići na razumijevanje. Nije napravljena liječnička pogreška, oba djeteta su podvrgnuta pato-anatomskoj obdukciji. Rezultati će dati odgovor o uzroku smrti i bolestima koje su dovele do smrti, što je važno za buduću trudnoću. Interna istraga vrlo brzo će dati odgovore o tome kako je došlo do zamjene tijela", kazao je Anđelinović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.