Sindikati: Referendum uspio, članovi podržali blokadu sustava!

Foto: Admir Buljubašić/Cropix

ČLANOVI sindikata javnih i državnih službi podržali su štrajk i blokadu sustava, pokazali su to rezultati referenduma provedenog među sindikalistima.

Referendum za štrajk sindikata javnih i državnih službi u potpunosti je uspio. Svaki od sindikata iznio je svoje podatke pa je tako najviše, 88,6% bilo u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a najmanje, 65% u Poreznoj upravi. Kada će se dogoditi štrajk, još se ne zna, kao i kako će izgledati štrajk pod radnim nazivom 'Do ispunjenja zahtjeva i blokade sustava'.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare predstavnika sindikalnih središnjica, sindikati traže napuštanje politike rezanja plaća i mjera štednje. Žele da im se vrate sve izgubljene naknade, među kojima i dodaci na plaću, te da se srezani koeficijenti vrate na staro. Traže i ukidanje Zakona o reprezentativnosti.

Sindikati su također najavili da će protiv Slavka Linića, ministra financija, pokrenuti proces zbog klevete. Linić je sindikate nazvao "produženom rudkom Tomislava Karamarka". Također, tvrde da će Linića prijaviti i Državnom izbornom povjerenstvu jer je tijekom izborne šutnje promovirao potencijalne poteze Vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.