Šestorica mrtvih u sukobima vojnika i separatista kraj Donecka

Ilustracija: Hina

SUKOBI u petak divljaju uz aerodrom kraj ukrajinskog grada Donecka, poginula su šestorica vojnika, a propada i pokušaj da se nastave mirovni pregovori kako bi završio separatistički sukob na istoku Ukrajine.

Kijevski dužnosnici kažu da su u noći na petak u separatističkim napadima poginula šestorica ukrajinskih vojnika, a ranjena su osamnaestorica. Sedmi vojnik ubijen je u petak kraj aerodroma, rekao je jedan dužnosnik glavnog stožera vojske.

Vladine snage drže aerodrom iako su od toga kompleksa zgrada u kojem je i višekatni kontrolni toranj, nakon devet mjeseci sukoba ostale tek ruševine.

Pista je uništena i aerodrom ne radi, ali ima simboličnu vrijednost za obje strane pa se za nj bore.

Predstavnici Ukrajine i Rusije, separatistički vođe i dužnosnici Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) trebali su se u petak sastati u bjeloruskome glavnom gradu Minsku i pokušati obnoviti mirovne pregovore i prekid vatre.

No taj sastanak tzv. kontaktne skupine nije se održao unatoč pozivu ukrajinskoga predsjednika Petra Porošenka i njemačke kancelarke Angele Merkel. Jedan pobunjenički čelnik Denis Pušilin na odlasku iz Minska rekao je da ne zna kad će se zakazati idući sastanak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.