Šešelj umislio da je Giordano Bruno: Progon Haškog suda usporedio s katoličkom inkvizicijom

VOĐA srpskih radikala Vojislav Šešelj u svom je današnjem pojavljivanju pred Haškim sudom ustvrdio kako je haški progon protiv njega poput katoličke inkvizicije, a sebe je usporedio s Giordanom Brunom.

Šešelj se pred sudom pojavio kako bi se izjasnio o trećoj optužnici koja ga tereti za nepoštivanje suda. Podsjetimo, već je dva puta osuđen radi nepoštivanja suda i otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka.

Svoje pojavljivanje pred sudom je Šešelj iskoristio kako bi zatražio da mu se povodom predstojećih izbora u Srbiji omogući da putem video linka održi konferenciju za novinare.

"Moja politička stranka se kandidirala na tim izborima, ja sam nositelj liste i prvi na listi, a moja supruga Jadranka Šešelj, već je registrirani predsjednički kandidat", naveo je Šešelj, dodajući kako je radikalima "od velikog interesa da mu se omogući pojavljivanje u javnosti na regularan način".

"Želim objasniti građanima Srbije zašto je važno da se sruši postojeći režim i spriječi jedna izdajnička stranka Tomislava Nikolića...", nastavio je Šešelj, pri čemu ga je sudac opomenuo, kazavši kako sudnica nije mjesto za političke govore.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.